Basiron

Basiron är ett receptfritt läkemedel (gel) som går att få tag på både på apoteket och på internet. Även fast Basiron är ett receptfritt läkemedel bör du använda det med försiktighet. I Basiron finner man precis som i Stioxyl ett ämne vid namn bensoylperoxid som har en bakteriedödande effekt samtidigt som den framkallar en avfjällning av huden, vilket öppnar upp talgkörtlarna. Då acne uppkommer just på grund av att mynningarna till talgkörtlarna blir tilltäppta i samverkan med bakterier är detta ett bra ämne mot att bekämpa acne.

Om du går på andra mediciner bör du rådfråga din läkare eller personal på apoteket innan du börjar använda produkten. Om du är gravid eller ammar bör du även då rådfråga någon innan du börjar använda Basiron. Solning, både under solen eller i solarium bör undvikas då det drabbade området kommer vara extra känsligt. Man bör alltid börja med den svagaste varianten av läkemedlet. Skulle inte styrkan räcka till kan man testa en starkare variant.

Använd Basiron en till två gånger per dag beroende på hur känslig hud du har. Då vi alla är olika är det alltid bra att dubbelkolla med läkare eller personal på apoteket om du är osäker på hur just du bör använda läkemedlet.

Om Basiron inte skulle ge något resultat finns det receptbelagda läkemedel med till exempel antibiotika mot acne som har en väldigt bra effekt. Vill du läsa mer om acne och hur det uppkommer hittar du mer information om acne här.