Stioxyl

Stioxyl är ett receptfritt läkemedel mot acne och går att köpa på apoteket, både online och i fysiska butiker. Detta läkemedel innehåller som de flesta andra receptfria läkemedel mot acne ämnet bensoylperoxid. Trots att Stioxyl är ett receptfritt läkemedel bör du använda det med försiktighet och i de fall du går på annan medicin eller någon annan behandling bör du rådfråga personal på apoteket eller läkare innan användning. Viktigt är också att läsa igenom bipacksedeln före användning.

När du börjar använda Stioxyl kommer huden med största sannolikhet att bli röd och torr. Detta är normalt men är du det minsta osäker på huruvida behandlingen går som den ska skadar det aldrig att höra med personal på apoteket eller din läkare.

Börja alltid använda det preparat med minst styrka, och skulle inte det visa sig fungera kan du därifrån gå upp i styrka. Det kan dock ta veckor eller månader innan du ser resultat. Att behandla acne är alltså en tidskrävande uppgift.

Det som Stioxyl gör är att skapa en avfjällning av huden samtidigt som den minskar bakterierna i talgkörtlarna. Vill du veta mer om hur acne uppkommer och andra saker du kan göra för att förhindra den kan du läsa mer om acne här.

Skulle Stioxyl inte fungera bör du kontakta läkare för att få receptbelagda läkemdel utskrivna till dig. Det finns även andra receptfria läkemedel som även de innehåller bensoylperoxid som till exempel Basiron.