Tabletter mot acne

Det finns en del tabletter mot acnebesvär, och de vi kommer kika på nedan är de receptfria. Det finns även en del tabletter som är receptbelagda och måste skrivas ut av läkare. Har du allvarligare besvär med din acne och redan provat receptfria läkemedel rekommenderas du att ta kontakt med läkare för vidare behandling. Däremot kan du med lite lättare acne eller du som precis börjat behandla din acne testa någon av dessa tabletter mot acne för att se om de hjälper. Många av dessa innehåller Pantotensyra som samma sak som Vitamin B5. Pantotensyra påstås ha god effekt mot acne enligt en studie Lit-Hung Leung, genomför 1995. Det råder oenighet huruvida Pantotensyra faktiskt hjälper mot acne, och vetenskapligt finns inga allmänt accepterade bevis, även fast många verkar uppleva en förbättring av sin acne i samband med ökat intag av pantotensyra.

Clearogen Anti-Blemish

Clearogen är en tablett som innehåller vetenskapligt testade naturliga ämnen kombinerat med FDA-godkända ingredienser. Dessa tabletter sägs ge en heltäckande behandling mot exempelvis acne. Clearogen går även att använda för att förebygga acne.

Pantoten Vitamin B5

Många andra produkter använder antingen Vitamin B5 eller Pantoten i deras namn för att indikera vad de innehåller. Det finns ett flertal olika tabletter mot acne ute på marknaden och det kan vara bra att kika runt lite vilka som finns och även vad som skrivit om de olika tabletterna. Det finns förutom tabletter även gel och andra receptfria läkemedel mot acne.